Trasiga tänder, älgar och gamla kort.

Hej på er!
 
Idag startade jag dagen med en tur till skolan. Efter lektionen blev det lunch på stan med två ladies från klassen. Jag kan säga att jag tror att det är bra att prata lite skit i måttlig mängd ibland. Jag tror inte heller att man ska ha för dåligt samvete för detta.  Det bästa är när man kan ventilera med människor som tycker likadant.
 
Efter lunchen åkte jag och hälsade på en vän som jag inte har träffat på flera veckor. Vi pratade om trasiga tänder och älgar och så tittade vi på gamla kort. Det var fint att se att han har det bra där han bor nu. Om inte annat så känns det bra att veta om att han har det bra. 
 
Nu hade jag tänkt att jag skulle hoppa upp på träningscykeln och trampa lite. Hur länge det blir vet jag inte riktigt än. Det är inget vidare att springa omkring ute nu när det är så himla mörkt ute. Och så skulle det väl bli storm? Jag får nog ta en vända mellan alla gymmen i stan någon dag och kolla upp vilket som är bäst. Det blir väl snö och is snart och då kan jag ändå inte springa ute. 
 
Ha det fint!
 
 

I hetaste laget.

Ikväll ska jag och min bror ha en riktig Ida-kväll. Vi ska kolla på I hetaste laget men Marilyn Monroe. Brorsan vill inte riktigt erkänna att detta kommer blir hur bra som helst, men när filmen väl rullar kommer han inte kunna slita sig, så vacker som Marilyn är. 
 
Hittills har vi käkat lövbiff och potatisgratäng och kollat på Så mycket bättre. Vilket gäng dom har fått ihop i år. Folk säger att det där blir sämre och sämre för varje år, men nej verkligen inte om ni frågar mig. Det är klart att det är svårt att slå första säsongen då Plura var med, men annars tycker jag att det har hållit en jämn nivå. Det är verkligen några av Sveriges bästa artister som är med. Hur kan det vara dåligt? I år är ju Bo Sundström med. Då kan det verkligen inte bli dåligt!
 
I natt ska jag iväg och hämta mamma och pappa som är i Göteborg och kollar/lyssnar/diggar/dansar på/till Magnus Uggla på Rondo. Hoppas dom har haft en bra kväll. 
 
Vi ses imorgon!
Puss på er!
 

Wen!

Nej jag kunde inte hålla mig. Jag skickade efter Wen också. Men efter att ha provat den där engångspåsen som jag fick med när jag fick hem Sheer cover, och kände skillnad på en (!) gång, var jag tvungen att skicka efter hela alltet. Så det kommer komma paket med cleansing conditioner och härliga stylingprodukter hem till mig var tredje månad. Kan det bli bättre eller? NEJJ!!
 

I ♥ lön

Hej på er! 
 
Igår gick jag och två fina flickor från klassen en sväng på stan. Jag hade inte tänkt att köpa något, men när jag väl kom in i första butiken tänkte jag att jag kunde fira av att jag hade fått ny lön. Det gör jag ju varje månad, så varför inte denna?
 

Hej.

Ikväll mår jag inte bra. Och jag vet exakt varför. Jag står emot allt utom frestelser passar in på mig just nu och jag hatar det. Som f*n. 
Kom ihåg att jag sa att man aldrig får bli desperat. Det klär inte en människa. Det har varit svårt för mig de senaste dagarna och jag har trillat dit igen.
Man får inte, inte, inte vara desperat. Varför är det så svårt att inte vara desperat vissa dagar?
Ledsen får man vara. Och man får gråta om man behöver. Det blir inte alltid som man har tänkt sig. Det blir nästan aldrig som man har tänkt sig. Inte när det handlar om känslor. 
Den här gången har mitt drömmande och önsketänkade kört över mig fullständigt, och det känns. Hur jag ska komma ur det här den här gången vet jag inte. Jag hoppas att jag kommer på något snart för desperat tänker jag inte vara mer. 
Oavsett vad så kommer det rinna av mig som vatten på en gås för man får inte vara desperat. Inte jag i alla fall. 
 
Nu känns det bättre. Jag behövde skriva av mig lite.
 

Jobb.

Hej på er!
Har ni haft en bra dag? Min har varit helt okej. I morses efter power walken chansade jag och gjorde 50 utfall. Jag tänkte att jag garanterat skulle få såndär jäkla träningsvärk som jag hade förra veckan. Men jag har inte känt något än. Jag tränar benen ganska mycket så det kanske inte räcker med 50 längre? Jag kanske måste lägga på ett par stycken till. Det skulle kännas väldigt bra i så fall.
 
Jag får vänta till imorgon. Då kanske träningsvärken kommer.  
 
Ikväll ska jag jobba. Slutar vid halv tio. Då ska jag hem och sova, jag börjar vid sju på torsdag igen.
Ni får ha en jättefin kväll! 
Ta hand om er,
puss!
 

Everything that kills me makes me feel alive.

Lately, I've been, I've been losing sleep
Dreaming about the things that we could be
But baby, I've been, I've been playing hard,
Said no more counting dollars
We'll be counting stars
 
 
Magisk låt att ha i öronen när man springer. Bena springer av sig själva. 

Never stop dreaming!

Idag har det visat sig för mig två gånger att man aldrig ska sluta drömma. Så det tänker jag inte göra.
 

En vecka avklarad!

Hej på er! 
 
Idag påbörjar jag min andra vecka med träning. Den första gick, som ni vet, bra. Jag tränade varje dag, några dagar mer och några dagar mindre. Det är alltid första och andra veckan som är svårast tycker jag. Det är då jag plötsligt tänker "Helvete, jag gör vad jag vill" och så käkar jag upp en chipspåse och rör mig inte på tre dagar. Och så får jag ångest. 
Mitt "rekord" på att hålla igång och träna är 6 veckor. Och den här gången måste jag slå det. Och när jag har slått det MÅSTE jag fortsätta och träna. Jag får inte ge mig den här gången.
 
 

Notion 1.3

 
 

C'mon let me ride your bicycle.


My bestie!

Det här är min bästa vän! Efter mjölk är nog det här det godaste jag druckit. Och ni som känner mig vet ju hur heligt mjölk är för mig. Det här kommer inte långt efter kan jag lova. Den är i alla fall halvhelig.
 
Och den är nyttig också. Ring ding a ding.
 

Bandy.

 
Hej på er.
Jag kom nästan precis hem från träningsmatchen mellan Villa och Kungälv. Det var första bandymatchen för den här säsongen, i alla fall för min del, och det var såklart jättekul. Jag tycker jättemycket om att kolla på bandy. 
Seriepremiären är på fredag. Villa spelar mot Vänersborg i Vänersborg och om inget annat kommer i vägen kanske det blir en liten tur dit. Det skulle vara lite roligt.
 
Nu ska jag käka någon jättegod grej som mamma har fixat ihop med äpplen och lite annat och sen tror jag faktiskt att det blir sleep mode för mig. 
Ha en fin kväll! 

Vi kör vintergatan ut, vi tar vägarna som aldrig kan ta slut.


Late sunday breakfast.

Ett sent godmorgon till er.
Idag tog jag sovmorgon. Det behövs ibland. 
 
Spökvandringen igår var faktiskt helt okej. På ett ställe blev jag faktiskt rädd, och det trodde jag inte att jag skulle bli när vi kom dit och såg hur upplägget såg ut. Vi gick i grupper om kanske 30 personer så då förstår ni ju att man inte blev så skrajsen. På ett ställe blev vi dock instängda i ett gammalt hus och där inne var det lite obehagligt. Men skådespelarna var jätteduktiga och platsen var bra för spökvandring.
Jag tyckte det var kul. Tummen upp!
 
Idag ska jag försöka plugga. Eller ja, jag måste plugga...
 
Ha en bra dag!
 

Ghostvandring!

 
Ikväll ska jag och mina tjejer gå på spökvandring. Ingen av oss har stadiga nerver så vi kommer väl skita på oss omvartannat. 
Ha en fin kväll!
Puss!
 

Rock-klassiker.

Hej på er!
Alla de här har jag i en back i en av mina garderober. I backen finns det många fler än de jag visar här plus att det finns en låda till någonstans i huset.
Är inte det här kärlek så säg. Jag blir lycklig i själen varje gång jag tittar på dom. Så fina. Egentligen borde skivorna inte ligga där dom ligger, dom borde få komma upp på väggen. Men jag har inte plats för alla. Och jag tror inte att mor vill ha dom i resten av huset. 
 
Nu vet ni vad jag kommer ha på väggarna när jag köper min egen lägenhet. 
 

Fredag.

Idag var jag inte ens lite sugen på att ta på mig springskorna. När jag kom utanför dörren kände jag att jag hellre ville gå in igen än att svettas. Efter typ 100 meter kände jag för att lägga mig ner i ett dike och gråta. Vad ska man säga då? När folk frågar hur långt man orkar springa. "Hej jag heter Ida och jag orkar springa 100 meter."
Nej för fan. Så pinsam kan jag inte med att vara. Fuck you sa jag till min otränade kropp och sprang i 20 minuter, och i slutändan blev det ca en kilometer längre än sist.
 
Jag blev glad i själen när jag stannade. Jag trodde knappt det var sant. Jag var tvungen att nypa mig i armen och tjuta ut ett litet glädjetjut. Jag kommer fortsätta med det här. Om man blir såhär glad varenda gång man har tränat så är det ju värt att det gör lite ont emellanåt.  
 

Det ena leder till det andra. Så är det alltid!

Till den där pälsjackan jag skrev om igår att jag skulle vilja ha behöver jag ju ett par snygga kängor eller boots. Eller hur?
Dessa skodon finns också att klicka hem ifrån Nelly.com. Där finns det alltid någonting att ha.
Jag läste på Blondinbellas blogg att allt som man tänkt att köpa som kostar över 500 kr ska man sova på för att se om man verkligen behöver dem. Jag kanske ska prova det. Men jag är helt övertygad om att när jag vaknar kommer jag fortfarande behöva nya skor och en ny jacka. 

Min rumpa ger uttrycket "pain in the ass" ett ansikte.

Igår avslutade jag min morgonpromenix med 50 utfall. Och för att jag tvunget skulle vara så jäkla redig kan jag idag inte stå ordentligt, inte gå ordentligt, inte sitta ordentligt, inte ligga ordentligt, inte göra någonting ordentligt utan att det gör ont som f*n i lårena och arslet.
Det är ju farligt att vara så otränad som jag är.
 
Hur som haver. Jag tog en väääldigt lugn promenad med mamma och hundarna i morses och efter det har jag gjort situps och jag lever fortfarande. Men jag tänkte igår att jag skulle springa ikväll och det känns som att det ligger lite på halkig is just nu. 
 
Den här låten är i alla fall väldigt go att powerwalka till. Den är också väldigt rolig att dansa och dricka goda drinkar till, men det ska vi inte tänka på nu.
 
Puss på er!
 

Wanties!

I år skulle jag vilja ha en vinterjacka som är lite luden, luddig och mysig. Någon av dessa skulle vara perfekt att ha i garderoben och ta och kunna ta fram när det blir ännu kallare ute. Jag är mest inne på den sista längst ner. Jag tycker det var snyggt med bara päls på ärmarna. Men den ljusa, nummer 2, var väldigt söt. 
 
Alla fem finns i alla fall på att klicka hem på Nelly.com  
 
 
 

Onsdag.

Hej på er!
 
Om jag så måste lägga ut bilder på halvnakna tjejer jämt och ständigt på min blogg för att komma i tränings mode så kommer jag göra det. Bara så ni vet. Tillslut så kanske jag kan lägga ut halvnakna bilder på mig själv. He he. Det är inte målet men det skulle vara så skönt att få känna sig nöjd med vad man har. Jag kör helt enkelt på idag med. 
 
Något litet att äta, sen PW, efter det frukost. 
Puss på er!

Än så länge går det bra.

Idag har det faktiskt gått riktigt bra med träningen. Sammanlagt har jag gått runt 7 km och nu ikväll var jag ute på en springtur. Jag var helt övertygad om att jag skulle lägga mig ner i diket, gråta och halvdö efter 500 meter, men jag levde fortfarande när jag stannade efter ca 4 km. Men jag hade svårt att tro att det var sant.
När jag kom hem gjorde jag 100 squats. Men squats gör jag lite då och då så det var inte så jobbigt.
 
Nu hoppas jag och ber till Gud att jag ska fortsätta med det här. Jag vill verkligen men efter ett par dagar är det inte lätt att ligga i med träning och kost. Det är ett h*lvete, i alla fall för mig.
 
Till kvällsmat blev det det här. Ikväll känner jag mig jäkligt redig. 

På landet.


Pannkakor!

Stina har varit här och gjort pannkakor. Jag vet inte om det går hand i hand med att träna men vi var ute och gick en timma innan, så skit samma. 
 

Desperat...

Hej på er! 
 
Jag hatar ordet desperat. Vad som än händer så får man aldrig bli desperat. Men idag är jag det. Idag har jag upptäckt att jag måste börja träna på riktigt. Och seriöst, jag vet inte hur många gånger jag har sagt det, men nu börjar det spåra ur. Jag äter mer än vad en gris gör. Och jag rör mig mindre än vad en pinne gör. Och jag som tycker att det är så jäkla tråkigt att springa och träna och Gud vet allt som jag har provat. Vad ska jag göra eller? Hur f*n hittar man den där jäkla motivationen till att faktiskt leva ett nyttigt liv. När jag blir bara liiite godissugen kan jag döda för att få typ en ruta mjölkchoklad. 
Det kanske bara är en morgonkris, men just nu känner jag att jag är just desperat. Det måste hända något! Det får inte vara så här. Nog för att jag går lite då och då så verkar ju det inte vara tillräckligt i alla fall. 
 
Fan! Fan! Fan! 
 
Ja det spelar ingen roll. Jag får tvinga mig själv. Det måste hända något. Jag får lägga ut inspirationsbilder varje dag här på bloggen. Jag får göra en mapp med bilder på vältränade människor i. Jag får gör träningscheman. Jag får läsa träningsbloggar. Jag får sätta upp bilder på vältränade människor överallt i hela huset. Jag får göra allt för att hitta motivation. 
 
Ja!
 

När vi ändå håller på.

När vi ändå håller på med tidningar så kan vi lika gärna fortsätta. Jag hittade den här tidningsidan i garderoben förut när jag letade efter en sak. Den är från november förra året. Jag och Stina var på Eldkvarn och vi blev intervjuade för att vi sänkte medelåldern på besökarna. Men det känns som att vi gör det varenda gång vi är på konsert. 
17 november ska vi gå på Eldkvarn nästa gång. Puss på det. Eldkvarn är det bästa som finns!
 

Divine Magazine

Hej på er, mina kära!
 
Igår låg jag som en klubbad säl nästan hela dagen. Jag kanske börjar bli för gammal för att springa omkring ute hela nätterna. Jag var verkligen hur trött som helst. Dock var jag i kyrkan några timmar på förmiddagen och lyssnade på biskopen. Men efter det intog jag viloläge igen.  
 
Idag är jag med i Divine Magazine, i deras återkommande artikel "1 vecka - 7 outfits". Riktigt kul, om ni frågar mig. Min outfit är med på sidan 30 om ni är intresserade av att kika på den i tidningen. 
 
 

En för dig och en för mig.

 
 
Idag fyller Sofie år och det ska firas av med lite kalas. 
Men först ska jag städa...

Alice

Det här är en av mina absoluta favoritlåtar. Och det är definitivt en av dom finaste svenska låtarna och låttexterna som gjorts. Och Eldkvarn är ju världens bästa band, så allt hänger ihop.  
 
 
Hon levde vid järnvägen där hennes pappa hade jobb. Hon hade blå jeans och läderjacka och en halmhatt med en fjäder längst upp. 
Jag mötte henne där varje dag efter skolan, i en övergiven godsvagn, på ett igenvuxet spår. Ibland satt vi på banvallen och drömde oss bort medan vinden fångade vårt hår

Som sidor ur en bok skildes vi åt. Var och en gick sin väg, allting var ett lån. Hennes pappa är på andra sidan järnvägsbron, i en grav under en sten på kyrkogården.
Jag sitter under kastanjen vid den gamla kanalen. Allt det här är minnen nu, husen och gatorna i staden
Och det är konstigt att jag aldrig sett på det här sättet förut så jag fortsätter väl ett tag till, innan eller utanför lagen.

Alice, himlen kan vänta. Det finns en väg och en plats i solen för varje människa.
Alice, himlen kan vänta. Ta på dig läderjackan, det är lång väg och du går ensam

Dina tårar nerför kinden när du lägger makeup är som ett regn i september och bara fel saker blir sagt. Ja, det är svårt när inget händer, ännu svårare att bli äldre. Jag har försökt att lära mig, men inte ens jag kan allt.
Gå med mig över fälten, följ mig ner till havet. Är det nåt jag vill visa dig är det den här vägen
När tiden hinner upp oss får vi annat att tänka på och både du och jag vet vem som
är mest angelägen.

Alice, himlen kan vänta. Det finns en väg och en plats i solen för varje människa
Alice, himlen kan vänta. Ta på dig läderjackan, det är lång väg och du går ensam

Åren kommer tillbaka, jag minns S:t persgatan. Jag minns en liten pojke som jämt satt i fönstret och gapa på motorcykel gängen utanför Rialto, på väg till världen ände. Det fanns ingen väg tillbaks.
Med svarta läderjackor och håret som Elvis Presley. Dom slängde oss upp i luften så pistolerna föll ur hölstren. När gatlycktorna tändes var alla utanför Rialto och jag var en liten pojke tre trappor upp i fönstret.

Och snön föll, och snön föll, och snön föll, och snön föll.
Snöfall och plogbilar en vinternatt. Ambulanser och spårvagnar som körde ikapp. Jag såg Luciatåg med tomtar och troll. Zamora och Bajdoff och en jättefotboll.
Och snön föll, och snön föll, och snön föll, och snön föll.

Jag såg 1:a majtåg med vajande fanor. Hästar och poliser som satt i sadeln. Studentkorteger bar framtidens hopp. Elefanter och clowner från Cirkus Scott. Miss Norrköping vinka' och jag vinka' tillbaks. Sen kom Floyd Patterson på ett lastbilsflak

Jag lärde mig att arbeta, jag växte upp till man. Goda år och hårda år avlöste varandra. Nu går jag under skyarna
på ladugårdsbacken. Alice, jag ser dig än i blå jeans och halmhatten i nacken
Må dörrarna bakom mig alltid hållas öppna och jag bär din läderjacka tätt omkring mitt hjärta

Alice, himlen kan vänta. Det finns en väg och en plats i solen för varje människa
Alice, himlen kan vänta. Ta på dig läderjackan, det är lång väg och du går ensam.

Morris!

Det var visst någon mer som ville vara med.
 
 
 
 

Det är svårt när inget händer, ännu svårare att bli äldre. Jag har försökt att lära mig, inte ens jag kan allt.


Den är tre på morgonen och jag ligger i sängen. Snart går solen upp men jag orkar inte längre.

 
I förra veckan köpte jag detta linnet på Gina Tricot, för att jag skulle ha något att ha på mig när jag festade i fredags. Tycker om linnet jättemycket, det är bara det att om man inte är tillräckligt uppmärksam far det ner en aning och man visar hela alltet. Och jag kan nästan tänka mig att det blev så i fredags. Jag hade dock en sådan där behå utan några band eller spännen eller någonting, men den for också omkring lite som den själv ville, den med. Det slutade med att jag fick tejpa fast den med silvertejp. 

Nu känns det bra!


Torsdag.

Hej på er!
 
Än så länge har det varit en väldigt lugn dag. Jag var i skolan två timmar och efter det tog jag och Tirren en liten runda på stan. Jag hittade ett par skor som jag tänkte att jag kunde ha till klänningen på lördag. Jag kan visa dom sedan så får ni säga vad ni tycker.
Efter stunden på stan åkte vi hem till henne och fikade lite. 
 
Och nu sitter jag hemma och käkar lite och kollar på Eldkvarns 40årsjubileumskonsert på tv. 
 
Så här brukar det på ett ungefär se ut när jag är ensam hemma och lagar mat. Jag brukar dock varva köttbullarna med bacon

Rockklassiker Live 2013

Idag har jag och Stina bokat biljetter till Rockklassiker Live. Vilket jäkla kalas vi kommer hamna på! Har aldrig varit på det förut men det kommer garanterat blir hur kul som helst. Det hela går av stapeln 14 december i Sandviken, men vi kommer bo på hotell i Gävle.
Om jag har tur så kanska jag får se några goa hockeykillar från Brynäs. Det skulle ju liksom bli två rätt feta flugor i samma smäll. 
 
 

IVYREVEL

Hej mina kära!
De senaste dagarna har jag i princip bott på jobbet så därför har det inte blivit mycket skrivet här. Men nu är det igång igen. I alla fall för ett par dagar framöver. 
 
I måndags skickade jag efter denna jättevackra klänningen ifrån Ivyrevel. Jag blev inte ens lite besviken när jag var och hämta den på posten nere i byn förut. Den är hur fin som helst även i verkliga livet. Den lilla kedjan i fram och öppningen i ryggen gör att den sticker ut lite från alla andra vanliga svarta korta klänningar. Och jag gillar när det sticker ut lagom. 
 
Kommer antagligen ha på mig den på lördag när jag ska fira min fina vän Sofies 20årsdag. 
 

Just idag är jag stark!

Hej mina kära!
 
Igår blev det inget bloggat, jag var tvungen att åka iväg till jobbet direkt efter skolan. Och när jag kom hem därifrån var jag så trött så jag kollade bara på Halvvägs till himlen och sen stensomnade jag. 
Jag ska jobba i kväll också, så jag åker snart min väg. Ska bara äta lite tillsammans med min bror och försöka smälta en otroligt rolig sak som hände för ett litet tag sedan. 
 
Hoppas verkligen att ni får en kanonkväll!
Vi ses ikväll eller imorgon.
Puss på er!
 

The change

En sak som kan störa mig är att jag inte riktigt vet vad som är mitt "naturliga hår". Jag förstår att det är vad som blir av håret när man har tvättat det och låtit det självtorka. Men mitt självtorkade hår ser aldrig likadant ut. Det blir en ny variant varenda gång. Ibland blir det hur risigt som helst, konstiga lockar och bara allmänt ocharmig och ibland blir det jättefint, lent och mysigt. 
 
Eftersom att jag aldrig kan lita på mitt hår blir det oftast så att jag fönar och lockar det på det här sättet som bilden längst ner visar. Då vet jag att jag får det på ett ungefär precis så som jag vill ha det. 
Det bästa är att jag gör lockarna med plattång så jag behöver aldrig använda någon locktång. Smidigt att inte behöva ha med sig locktången utan bara plattången när man är ute och reser eller ska på fest och gör sig i ordning någon annanstans än hemma.
 
Jag får aldrig till några fina lockar med locktång än då, så det är lika bra att det är såhär. 
 
Nu ska jag sova. Hoppas ni får en fin dag imorgon.
Puss på er, mina kära!
 
 

Jag saknar oss - Plura Jonsson.

 
Kossorna står i hagen och hundarna ligger på magen. Det rimmar. Hehe.

Ett äpple om dagen.

Jag har hört att man ska äta ett äpple om dagen. Ett äpple om dagen håller doktorn borta från magen, eller nått sånt. Inte fem äpplen om dagen som jag redan har ätit idag.
Vi har ett äppleträd i trägården och äpplena som far ner där ifrån är så jäkla goda. Jag lär väl få ont i magen i eftermiddag men det får gå.
 
 

RSS 2.0